Лагман – дуже смачне і ситне блюдо! У кожної господині є свій секрет готування лагмана, але класичний варіант цієї страви залишається самим затребуваним.
Покроковий рецепт
У розігрітий казан або глибоку сковороду наливаємо олію і обсмажити порізані півкільцями ріпчасту цибулю, квадратиками моркву і болгарський перець. Обсмажуємо приблизно 5 хвилин.
Додаємо м’ясо і обсмажуємо ще хвилин 5.
Додаємо порізані помідори. Солимо, перчимо. На цей обсяг (2 літра) солі знадобиться приблизно 2 чайні ложки.
Дрібно подрібнюємо часник, додаємо до овочів. І заливаємо все бульйоном або киплячою водою. Тушкуємо хвилин 10-15.
Додаємо порізану кубиками картоплю. Накриваємо кришкою і варимо на повільному вогні 30 хвилин.
Поки овочі і м’ясо готуються, зробимо локшину. Два яйця злегка солимо і збиваємо виделкою. Додаємо борошно і замішуємо круте тісто. Воно не повинно липнути до рук. Тісто ділимо на дві частини і розкачуємо два пласта. Потім нарізаємо локшину. І відразу ж відварюємо в киплячій підсоленій воді приблизно 7-10 хвилин до готовності. Відкинути на друшляк.
Коли все готово, приступаємо до сервіровці. У глибоку миску накладаємо локшину, а зверху поливаємо овочевим соусом і посипаємо петрушкою. Приємного апетиту!