Викладаю рецепт пирога з сирного тіста.
Інгредієнти
Яйця курячі – 5 шт. | |
Майонез – 3 столові ложки | |
Манна крупа – 3 столові ложки (або борошна) | |
Сир твердий – 400 г тертого | |
Фарш курячий – 1 кг (або фарш індички) | |
Вершкове масло – 6 столових ложок | |
Ріпчаста цибуля – 2 середніх цибулини, очищені і дрібно нарізані | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Кріп – рубленого (не багато) |
В якості начинки можна використовувати печінку або фарш птиці. Для сирних шарів можна використовувати суміш чеддер, сир моцарелла і будь-який інший твердий сир. Можна використовувати комбінацію сирів, але один з них обов’язково повинен бути твердим. Інгредієнти розраховані на 10 осіб.
Покроковий рецепт
Вам знадобитися вогнетривка форма для запікання розміром 33 х28 см і пергаментний папір для випічки. Тісто в процесі приготування вийде густе, так що думаю, що можна використовувати і деко і викласти тісто потрібним розміром (Сирне тісто не повинно розтектися). Розігріти духовку до 355F (180C).
Приготувати сирне тісто. Використовуючи віночок, збити яйця, додати майонез, манну крупу (або борошно) і тертий сир. Розділити суміш навпіл і викласти ложкою на підготовлену форму, выстеленную папером для випічки.
Приготувати сирне тісто. Використовуючи віночок, збити всі 5 яєць, додати 3 столові ложки майонезу, 3 столові ложки манної крупи (можна манку замінити на борошно, яку краще просіяти) і тертий сир. Все добре перемішати, щоб не було грудочок від борошна (якщо замість манки ви взяли все таки борошно). Розділити суміш навпіл і викласти ложкою на підготовлену форму, выстеленную папером для випічки.
Поставити випікатися на середню стійку до світло-золотистого кольору (духовка повинна бути розігріта і температура повинна бути, як я вже писала 355F або 180С градусів).
Вийняти готове запечене сирне тісто з духовки (зручніше це зробити прямо разом з папером). Дайте йому трохи охолонути. Повторити процедуру з другою, другою половиною тіста…
Спечені сирні листи розрізати навпіл, отримавши 4 невеликих листа.
Приготувати начинку. Розтопити вершкове масло в сковороді, додати цибулю, дрібно порізаний і смажити, помішуючи, до золотистого кольору. Зняти з вогню і дати охолонути луку. Курячий фарш викласти в миску, додати смажену цибулю, сіль і чорний мелений перець за смаком і дрібно рубаний кріп. Перемішати начинку рукою, відкласти в сторону. Знову розігріти духовку до 320F (160C).
Залишилося зібрати сирний пиріг. Форму вистелити фольгою, таким чином, щоб з боків залишалися краї фольги (як на фото). Вони знадобляться для обгортання пирога.
На середину фольги в центр форми викладіть сирний, спечений раніше корж. Викладіть зверху 1/3 частину начинки.
Накрити іншим коржем, потім викласти ще 1/3 начинки.
Повторити з рештою листами і м’ясною начинкою.
Зверху укласти останній шар сирного коржа.
З усіх боків пиріг обернути фольгою. Випікати в духовці протягом 50 хвилин.
Сирний пиріг після запікання трохи остудити. Подавати до столу, нарізавши на невеликі шматочки.
Приємного апетиту!