Соус карбонара виходить дуже ніжний і пікантний, трохи гострий. Ідеальним поєднанням з соусом будуть макарони.

Інгредієнти
| макарони – 400 гр. твердих сортів пшениці | |
| куряче філе – 250-300 гр. | |
| вершки – 200 гр. | |
| твердий сир – 100 гр. | |
| яєчні жовтки – 3 шт. | |
| оливкова олія – 2 ст. л. | |
| часник – 5 зубчиків | |
| сіль, перець – за смаком |
Макарони з соусом ідеально підійдуть на обід, а також вечерю. Вони смачні і ситні.
Покроковий рецепт

Для приготування соусу Карбонара нам знадобляться наступні продукти: вершки, твердий сир, яєчні жовтки, куряче філе, оливкове масло і часник. А для гарніру я використовую макарони.

Першим кроком потрібно нарізати невеликими шматочками куряче філе і обсмажити його на сковороді на оливковій олії.


У миску вбити три курячих жовтка, додати 200 мл вершків, я також додала ще трохи води і все добре збити виделкою або вінчиком.

Коли м’ясо злегка обсмажитися на сковороду потрібно видавити через землянку весь часник, добре перемішати з м’ясом і жати злегка обсмажитися, але так щоб часник не підгорів.


Далі вливаємо на сковороду вершки з жовтками, постійно помішуючи і доводимо все до кипіння. Залишаємо гаситися на повільному вогні 2-3 хвилини. Посолити і поперчити за смаком.

Тепер вимикаємо соус і додаємо тертий на крупній тертці сир. Закриваємо кришкою і даємо повністю розчинитися сиру. Періодично відкривайте і перемішуйте.

Поки готувався соус я зварила макарони.
Макарони подавати разом з соусом Карбонара. Полити зверху.
Соус виходить трохи гострим, тому регулюйте на свій розсуд часник і чорний перець. Соус вершковий смак дуже ніжний. З макаронами поєднується ідеально.
