Для однієї порції манної каші відміряємо склянку молока й півсклянки кип’яченої води. І молоко, і воду переливаємо у відповідну посудину.
Ставимо каструлю з молоком на плиту, доводимо до кипіння. В процесі очікування кипіння відразу засипаємо в каструлю молоко, цукровий пісок і кидаємо щіпку солі. Як тільки молоко закипить, вогонь зменшуємо вогонь до мінімального.
Заздалегідь відміряємо для каші манну крупу. Можна для зручності пересипати заявлена кількість манки в невелику миску. Тонкою цівкою починаємо засипати манну крупу в каструлю. Щоб манка не зібрався в грудку, відразу ж інтенсивно перемішуємо вміст каструлі дерев’яною ложкою.
Помішуючи, манну кашу варимо до повної готовності. По часу на процес варіння піде близько 7 хвилин.
Зварену кашу з манної крупи на молоці та воді перекладаємо в тарілку. Зверху кладемо шматочок вершкового масла. Смачна каша готова, всім приємного апетиту!