Запечене курча з хрусткою солодкувато-кислого скоринкою, приготований в духовці
Інгредієнти
тушка курчати – 1 тушка | |
спеції – за смаком | |
цибуля зелена – кілька пір’я | |
білого сухого вина 100 мл | |
лайм – 1 шт. | |
прованські трави – за смаком | |
липового меду – 50 мл | |
гірчиці – 2 ложки |
Готувати курчати під солодкої глазур’ю одна насолода. З нашим рецептом ви зробите соковитого курчати з невеликою кислинкою лайма. Доповнить страву запашний липовий мед і прованські трави.
тушка курчати;
спеції;
лука;
100 мл білого сухого вина;
1 лайм;
прованські трави;
50 мл липового меду;
2 ложки гірчиці.
Покроковий рецепт
1. Тушку курчати необхідно розрізати на дві частини. Приправити спеціями і прованськими травами.
2. Лайм розрізати на дві половинки. З однієї половини віджати сік.
3. Змішати сік з білим вином.
4. Цибулю дрібно нарізати.
5. Прогріти духовку до високої температури (180-200 С).
6. Викласти курчати на деко. Полити заправкою з соку і вина.
7. Мед розтопити на водяній бані. Додати гірчицю і спеції. Злегка збити і змастити масою курчати.
8. Залишилася половинку лайма нарізати тонкими кільцями-півкільцями. Викласти поруч із м’ясом птиці і відправити випікати страву на одну годину при середній температурі. Перед подачею присипати зеленню.