Минтай в сметанному соусі відмінно підійде для легкого і смачної вечері.
Інгредієнти
Морква – 1-2 шт. | |
Філе минтая – 400 гр. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Рослинне масло – 1 ст. ложка | |
Сметана – 3 ст. ложки | |
Сіль, перець, сухий кріп – За смаком |
Не для кого не секрет, що риба дуже корисний продукт, в ній містяться вітаміни і мікроелементи, необхідні для організму. Страви з минтая відрізняються простотою приготування і невисокою калорійністю.
Покроковий рецепт
Нарізаємо філе невеликими квадратиками;
Викладаємо нарізану рибу на розігріту сковорідку, яку попередньо налили олії. Смажимо 5-7 хвилин на середньому або сильному вогні;
Чистимо моркву і цибулю. Цибулю ріжемо дрібними кубиками, моркву натираємо на тертці;
Кладемо цибулю і моркву до риби. Солимо, перчимо, додаємо приправи за смаком. Смажимо 5 хвилин;
Після того, як минтай побілів, а морква і цибуля придбали золотистий колір, додаємо в блюдо сметану і залишаємо тушкуватися ще на 5-7 хвилин на низькому вогні;
Минтай в сметанному соусі готовий. Можна подавати з картоплею, або як самостійне блюдо. Приємного апетиту!