Минтай в сметані

Минтай в сметані – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Минтай в сметанному соусі відмінно підійде для легкого і смачної вечері.

Інгредієнти

Морква – 1-2 шт.
Філе минтая – 400 гр.
Цибуля – 1 шт.
Рослинне масло – 1 ст. ложка
Сметана – 3 ст. ложки
Сіль, перець, сухий кріп – За смаком

Як приготувати Минтай в сметані

Не для кого не секрет, що риба дуже корисний продукт, в ній містяться вітаміни і мікроелементи, необхідні для організму. Страви з минтая відрізняються простотою приготування і невисокою калорійністю.

Покроковий рецепт

Нарізаємо філе невеликими квадратиками;

Викладаємо нарізану рибу на розігріту сковорідку, яку попередньо налили олії. Смажимо 5-7 хвилин на середньому або сильному вогні;

Чистимо моркву і цибулю. Цибулю ріжемо дрібними кубиками, моркву натираємо на тертці;

Кладемо цибулю і моркву до риби. Солимо, перчимо, додаємо приправи за смаком. Смажимо 5 хвилин;

Після того, як минтай побілів, а морква і цибуля придбали золотистий колір, додаємо в блюдо сметану і залишаємо тушкуватися ще на 5-7 хвилин на низькому вогні;

Минтай в сметанному соусі готовий. Можна подавати з картоплею, або як самостійне блюдо. Приємного апетиту!