Оселедець під шубою – класичний салат

Оселедець під шубою – класичний салат – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У каструлі відварити картоплю, моркву, буряк. Відкласти охолонути. Почистити.
В окремій каструлі відварити яйця круто. Відкласти охолонути. Почистити.
Картоплю натерти на дрібній тертці.

Яйця натерти на дрібній тертці. Половина яйця відкласти для прикраси.

Філе оселедця нарізати дрібно кубиками.

Цибулю почистити, дрібно нарізати.

Буряк натерти на дрібній тертці.
З моркви вирізати плавники, хвіст, губи.

Решту натерти на дрібній тертці.

Приступимо до складання салату, викладаючи його шарами.
Всі шари промазуємо майонезом.
1 шар: оселедець і дрібно нарізану цибулю. Зверху сітка майонезу.

2 шар: картопля.

3 шар: яйця, майонез.

4 шар: морква, майонез.

5 шар: буряк, майонез.

Прикрасимо салат. Сьогодні у мене буде «Рибка». Очі – жовток, зіниця – солоний огірок. Укласти плавники, хвіст, губи. Половинку білка нарізати півкільцями, розрізати ще навпіл. Розкласти на салат у вигляді луски. Порада: не шкодуйте майонезу. Практика показує, що чим менше майонезу, тим суші салат.
Приємного апетиту!