Квасоля в пікантному фруктово-йогуртном соусі
Інгредієнти
Спаржева квасоля, червона – 400-600 г Використовувати в стадії неповної зрілості | |
Олія соняшникова – 1 столова ложка | |
Часник – 2 зубчики | |
Сіль – За смаком | |
Цукор – По смаку В рецепті цукор замінений на цукрозамінник на основі стевії | |
Йогурт – 150 мл Можна використовувати нежирний кефір | |
Каррі – 1 столова ложка | |
Кунжут – 1 столова ложка | |
Сливи свіжі – 150-200 г Шкірку можна не знімати |
У цій страві використовується спаржева квасоля в стані неповної зрілості. Саме на цій стадії квасоля відрізняється м’якістю і ніжністю смаку. Особливої пікантності страві додає соус, при приготуванні, якого використовується каррі, сливи, нежирний йогурт або кефір і часник.
Блюдо цілком підходить людям, що дотримують дієту.
Якщо прибрати сливи, то цілком можна готувати при дотриманні дієти Дюкана.
Покроковий рецепт
Квасоля, не очищаючи промити і помістити в широку ємність і бланшувати в киплячій воді протягом 10 хвилин
Відкинути на друшляк і промити проточною холодною водою. Це необхідно робити для того, щоб вона стала м’якою і її можна було очистити від жорстких волокон.
Прибрати волокна.
Підготувати інгредієнти для соусу. Сливи очистити від кісточок, часник натерти на крупній тертці
Сливу з часником блендировать, додати карі, сіль, цукор, розбавити соус йогуртом (кефіром)
Очищену квасоля злегка обсмажити на сковороді в соняшниковій олії, потім влити соус і тушкувати до м’якості квасолі
Викласти в салатник, посипати кунжутним насінням, перемішати
Приємного апетиту!