Скумбрію розморозити. Для того, щоб риба зберегла свою структуру, потрібно відразу ж після вилучення риби з морозильної камери помістити її в холодильник. Дочекатися природної розморожування в холоді.
Гарненько вимити скумбрію.
Очистити рибу від нутрощів, відрізати хвіст і голову (далі їх можна використовувати для юшки).
Підготувати розчин для маринування скумбрії. Для цього потрібно змішати потрібну кількість води разом зі спеціями, сіллю, перцем і толченными ягодами ялівцю. Саме ягоди додадуть рибці легкий копчений аромат. Також, потрібно додати трохи горілки, щоб риба зберегла пружність волокон. Помістити рибу в каструлю, залити розчином і залишити на 2 дні.
Готову рибу нарізати на шматочки і подавати до столу. Приємного апетиту!