Рисові тефтелі з фаршу філе курей у вершково-томатному соусі

Рисові тефтелі з фаршу філе курей у вершково-томатному соусі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Приготувати фарш з філе курей, можна брати будь-які частини. В моєму рецепті філе грудки.


можна додати перекручене свиняче сало 100 грамів, не більше. Це звичайно підвищить калорійність продукту, зате тефтелі будуть дуже м’якими і соковитими. Потерти на крупній тертці моркву ( для любителів більш овочевого страви можна взяти 2-3 моркви). Порізати дрібно цибулю.

Змішати всі продукти разом і додати спеції: сіль, чорний перець, коріандр.

Сформувати тефтелі. Яйце фарш додавати не треба, інакше фарш стане дуже рідким і міцні тефтелі не вийдуть.

Злегка обсмажити тефтелі на повільному вогні.

Поки тефтелі смажаться, приготувати соус. Взяти 100 грам сметани. Змішати з томатною пастою або кетчупом. Додати близько склянки холодної кип’яченої води.


Додати спеції: паприку, сушений базилік сушений болгарський перець, сіль за смаком

Залити обсмажені тюфтельки соусом і тушкувати 5-7 хвилин на слабкому вогні. Курячий фарш готується дуже швидко.


приготувати картопляне пюре. Можна в якості гарніру використовувати гречку або макарони.

Готові тефтелі. Соус виходить дуже багато і бажано щедро поливати їм готову страву.

Готові тефтелі бажано подавати відразу посипавши зеленою цибулею. Приємного апетиту!