Курячі стегна добре промиваємо під проточною водою. У каструлю (3 літри) наливаємо холодну воду, кладемо м’ясо і ставимо на плиту. Готуємо бульйон на середньому вогні. Коли з’являється пінка, прибираємо її. Після того як бульйон закипів зменшуємо вогонь і варимо до моменту поки м’ясо не стане ніжним.
Картопля очищаємо від шкірки, миємо, нарізаємо скибочками.
Для приготування розсольнику знадобиться 1 пакетик перлової крупи. Можна додати крупу не з пакетика, звичайну на вагу.
Звільняємо перлову крупу від пакетика, висипаємо до нарізання картоплі.
Овочі: цибулю, моркву і часник очищаємо від шкірки, миємо й нарізаємо. Морква ріжемо дрібною соломкою, цибулю і часник дрібними кубиками.
У цьому рецепті ми використовуємо корнішони, але можна звичайні домашні консервовані або бочкові огірки. Нарізаємо невеликими шматочками.
Тепер по черзі відправляємо все в каструлю з бульйоном і м’ясом. Спочатку кладемо картоплю і перлову крупу, так як вони готуються найдовше.
Перевіряємо готовність картоплі і перлової крупи, коли вони майже готові, можна висипати овочі, не смажимо, просто висипаємо відразу в каструлю.
Готуємо суп ще приблизно 15 хвилин. Солимо, додаємо спеції, при бажанні можна додати ложечку томатної пасти, але без неї корисніше. Додаємо свіжу зелень і подаємо до обіду!