Сьогодні я вам розповім, як приготувати кекс, так кекс не простий, а шоколадний з сирною начинкою.
Інгредієнти
Для тіста: | |
Вершкове масло – 200 г (маргарину) | |
Цукор – 200 г | |
Яйця курячі – 5 шт. | |
Борошно – 250 — 300 г борошна вищого сорту (просіяної) | |
Какао – 7 чайних ложок | |
Ванілін – 1 чайна ложка | |
Розпушувач – 1 чайна ложка (або 1/2 чайної ложки гашеного в оцті соди) | |
Для начинки: | |
Сир – 200 г (9 %) | |
Цукор – 150 г | |
Сметана – 200 г (20 %) | |
Желатин – 10 г |
Я приготувала кекс в залізній прямокутної форми для хліба, але можна спекти кекс в силіконовій формі. Тісто для кексу готується з простих продуктів, які напевно знайдуться у холодильнику у будь-якої господині. Начинка складається з сиру, сметани, желатину і цукру. Для прикраси кексу я використовувала розтоплений шоколад. Бажано, щоб кекс постояв і просочився кілька годин. Так як сирна начинка, зберігаємо його в холодильнику.
Покроковий рецепт
Необхідні інгредієнти…
10 г желатину розчинити на водяній бані в 100 мл теплої води.
200 г розм’якшеного вершкового масла перетерти з 200 г цукру.
Додати 5 курячих яєць, гарненько перемішати виделкою.
Додати 7 чайних ложок какао, знову перемішати.
Просіяти борошно вищого сорту, частинами додати в тісто, помішуючи, щоб не утворилися грудочки. Тісто має вийде не дуже густе тісто.
Форму вистелити папером для випічки і змастити маслом (якщо форма силіконова, форму змащувати не потрібно). Вилити у форму тісто. Випікати кекс вже розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин на середньому рівні. Готовність пирога краще перевірити зубочисткою або сірником. Увіткнути зубочистку в середину пирога і вийняти. Якщо зубочистка суха – кекс готовий, якщо на неї прилипло тісто – продовжуйте піч ще.
Приготувати сирну начинку.
200 г сиру (в принципі жирність сиру може бути будь-який, у мене 9 %) перетерти з 150 г цукру і 200 г сметани. Додати попередньо замочений желатин, добре перемішати. Поставити крем в холодильник на 30 хвилин для загустіння.
Дістати спечений шоколадний кекс, остудити. Розрізати кекс по горизонталі на 2 частини. Нижню частину залишити в формі.
Викласти на нижню частину кексу сирний крем, який дістанемо з холодильника.
Накрити другим шоколадним коржем. Зверху змастити розтопленим на водяній бані шоколадом. Поставити зібраний шоколадний кекс з в холодильник на 3 – 4 години.
Шоколадний кекс з сирною начинкою готовий. Перед подачею на стіл дати кексу зігрітися до кімнатної температури. Подавати до столу. Приємного апетиту!