Першим ділом йдемо в магазин або на грядки і добираємо необхідні інгредієнти.
Після збору всього потрібного, беремо мяско (у кого яке є) у мене в цей раз були курячі стегенця. Гарненько миємо їх і замочуємо у холодній воді.
Поки наше м’ясо вимочується беремо овочі і чистимо їх. Коли наша курка гарненько вымочится беремо її, перекладаємо в каструлю і заливаємо 2-2,5 літрами холодної води. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і знімаємо піну, після чого зменшуємо вогонь і варимо 30-40 хвилин до готовності.
Щоб не втрачати час в очікуванні коли звариться курка беремо капусту і картоплю і готуємо. Капусту дрібно шаткуємо.
Картоплю ріжемо середніми кубиками.
Після того як наш бульйон готовий, виймаємо з нього курку, а в нього додаємо капусту і картоплю. Варимо на середньому вогні хвилин 15-20.
Тепер готуємо буряк, трьом на крупній тертці і обсмажуємо на сковороді в рослинному маслі. Викладаємо в каструлю.
Тепер настала черга цибулі і моркви. Моркву тремо на тертці, а цибулю ріжемо кубиками. У розігріту сковорідку наливаємо масло і викладаємо цибулю і моркву. Пасеруємо на середньому вогні 4-5 хвилин.
Додаємо в нашу зажарку 2 ложки томатної пасти і тушкуємо ще 1-2 хвилини
Викладаємо її в каструлю і додаємо спеції за Вашим смаком. Я додала лавровий лист, суміш меленого перцю і 2 зубчики дрібно порубаного часничку.Варимо на сильному вогні ще хвилин 7, після чого знімаємо наш борщ з вогню і даємо йому трохи охолонути і настоятися.
Я люблю борщ зі сметанкою і зеленню, але ви можете нічого не додавати, або додати щось своє. Приємного апетиту!