Смажений заєць з помідорами на вині

Смажений заєць з помідорами на вині – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Спочатку необхідно підготувати всі продукти, щоб все було під рукою. Взяти велику сковороду з кришкою. М’ясо кролика промити під холодною проточною водою і порубати на невеликі шматки.

Поставити сковороду на плиту, гарненько розігріти. Після чого викласти масло, почекати поки все розтане і додати дрібно порубаний часник. Все перемішати. Потім свіжу зелень порубати (можна взяти заморожену), додати в сковороду і ще раз перемішати.

Після додати соняшникову олію, трохи прогріти і викласти м’ясо кролика. Потрібно обсмажити з двох сторін, краще всього коли з’являється золотава скоринка. Тільки після цього можна посолити, додати всі спеції, суху зелень (середземноморські трави, кріп), влити соус і вино (до речі, за бажанням можна додати 1 ст. л. меду, тоді кролик придбає солодкуватий присмак, тому як з солодким вином це дуже буде сочитатся). Після накрити кришкою і залишити так на хвилин 10.

Тим часом потрібно дрібно порізати помідор. Тепер все перемішати на сковороді, щоб всі мліло в однакової консистенції, а зверху викласти помідори. Також через деякий час перемішати.

Можна легенько спробувати м’ясо кролика виделкою, воно має бути м’яким – це вірна ознака готовності. Смажити і томити на вогні не менше години. М’ясо набуває тонкий і солодкуватий аромат вина, часник надає ніжності, а помідор – якусь кислинку. Дуже смачна страва ідеально поєднується з картопляним пюре або кашею. Смажений заєць з помідорами нікого не залишить байдужим.