Суп з бобових з копченостями. В якості бобових ви можете використовувати: червону квасолю, білу квасолю, чорну квасолю, зелений горох колотий, горох-нут, сочевицю…
Інгредієнти
Суміш бобових – 200 м (червона квасоля, біла квасоля, чорна квасоля, зелений горох колотий, горох-нут, сочевиця) | |
Копчені свинячі реберця – 300 г | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Морква – 1 шт. | |
Рослинне масло – 1 ст. л. | |
Картопля – 4-5 шт. | |
Сіль – за смаком | |
Лавровий лист – 2 шт. | |
Приправа – за смаком (для супу) |
Інгредієнти розраховані на трилітрову каструлю.
Покроковий рецепт
Необхідні інгредієнти…
Замочити боби (червона квасоля, біла квасоля, чорна квасоля, зелений горох колотий, горох-нут, сочевиця не менш ніж на 1 годину).
Зварити бульйон.
Обсмажити на рослинному маслі дрібно порізану цибулю (до прозорості).
Додати моркву, обсмажити до золотистого кольору.
У киплячий бульйон висипати квасоля, зелений горох, горох-нут, сочевицю, варити 20 хвилин.
Картоплю почистити, порізати кубиками, закинути в суп. Варити до готовності картоплі (близько 15 хвилин).
В кінці додати смажені цибулю і моркву, варити 5 хвилин.
Закинути лавровий лист, посолити, приправити. Суп вимкнути, дати настоятися 10 хвилин. Потім витягнути лавровий лист.
Подавати квасолевий суп до столу зі сметаною. Приємного апетиту!