Свинина з травами в духовці – смачне і просте у приготуванні блюдо з пікантним смаком і пряним ароматом. Така буженина доповнить як святкового, так і повсякденне меню.
Покроковий рецепт
Виноградне листя залити окропом і залишити на хвилину. Додати лимонний сік за смаком, щоб листя промариновались.
Подрібнити часник, цибулю і базилік. Змішати трави з рослинним маслом. За бажанням, можна додати в суміш лимонну цедру.
М’ясо промити і обсушити паперовими кухонними рушниками. Вирізку надрізати хрест-навхрест.
Натерти м’ясо сіллю, спеціями і перцем. Наповнити розрізи в свинині сумішшю із зелені.
Викласти промариновані виноградні листя у форму для запікання, змащену олією. Поверх помістити вирізку, нашпиговану ароматними травами. Відправити м’ясо в розігріту духову шафу. Випікати до м’якості м’яса, білого розрізу і рум’яної скоринки.
Ароматна і ніжна свинина готова!
Залишити викласти м’ясо на тарілку і подавати до столу гарячим.
Також, таку буженину можна подавати в холодному вигляді, нарізавши пластинками. М’ясо ідеально підходити для бутербродів і сендвічів. Приємного апетиту!