Основні інгредієнти: яловичий фарш, рис, цибулю, сіль, перець, яйце… Прості інгредієнти, з якими впорається будь-яка господиня.
Інгредієнти
Яловичий фарш – 300 р. | |
Рис довгозерний – 1/2 склянки | |
Сіль – за смаком | |
Перець – за смаком | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт. середнього розміру | |
Яйце – 1 шт. |
Назва їжачки тефтелі отримали з-за того, що рис, розбухаючи в процесі готування, виглядає як голочки їжачка. Важливо додати підлозі готовий рис, а саме сирої, тоді вийде такий ефект, і він повинен бути довгозерним, а не круглим. Можна ще і обваляти в зернах рису перед тим як покласти в сковороду, тоді голочки будуть ще більше.
Покроковий рецепт
Яловичий фарш розморожуємо (якщо потрібно).
Кладемо в глибоку миску, додаємо яйце, перемішуємо.
Солимо, додаємо перець. Можна ще додати будь-які улюблені приправи або зелень.
Цибулю тремо на тертці, додаємо до фаршу.
Рис промиваємо, перекладаємо в миску з фаршем. Все добре перемішуємо. Формуємо тефтелі (розмір якою вам хочеться), спочатку обсмажуємо на сковороді в невеликій кількості олії, потім додаємо воду, майже повністю покриває тефтелі. Чекаємо, коли закипить. Зменшуємо вогонь, додаємо сіль, приправи, лавровий лист, накриваємо кришкою і залишаємо хвилин на 50-60.
Готові тефтелі можна подавати без гарніру, так як у них вже є рис, або з овочами. Приємного апетиту!