Тефтелі-їжачки з яловичини з рисом

Тефтелі-їжачки з яловичини з рисом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Основні інгредієнти: яловичий фарш, рис, цибулю, сіль, перець, яйце… Прості інгредієнти, з якими впорається будь-яка господиня.

Інгредієнти

Яловичий фарш – 300 р.
Рис довгозерний – 1/2 склянки
Сіль – за смаком
Перець – за смаком
Цибуля ріпчаста – 1 шт. середнього розміру
Яйце – 1 шт.

Як приготувати Тефтелі-їжачки з яловичини з рисом

Назва їжачки тефтелі отримали з-за того, що рис, розбухаючи в процесі готування, виглядає як голочки їжачка. Важливо додати підлозі готовий рис, а саме сирої, тоді вийде такий ефект, і він повинен бути довгозерним, а не круглим. Можна ще і обваляти в зернах рису перед тим як покласти в сковороду, тоді голочки будуть ще більше.

Покроковий рецепт

Яловичий фарш розморожуємо (якщо потрібно).

Кладемо в глибоку миску, додаємо яйце, перемішуємо.

Солимо, додаємо перець. Можна ще додати будь-які улюблені приправи або зелень.

Цибулю тремо на тертці, додаємо до фаршу.

Рис промиваємо, перекладаємо в миску з фаршем. Все добре перемішуємо. Формуємо тефтелі (розмір якою вам хочеться), спочатку обсмажуємо на сковороді в невеликій кількості олії, потім додаємо воду, майже повністю покриває тефтелі. Чекаємо, коли закипить. Зменшуємо вогонь, додаємо сіль, приправи, лавровий лист, накриваємо кришкою і залишаємо хвилин на 50-60.



Готові тефтелі можна подавати без гарніру, так як у них вже є рис, або з овочами. Приємного апетиту!