Теплий салат з печінки з морквою

Теплий салат з печінки з морквою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Просте в приготуванні, але дуже смачна страва з невеликої кількості інгредієнтів.

Інгредієнти

Печінка яловича або куряча – 600г
Цибуля ріпчаста – 1 штука
Морква – 1 штука
Масло рослинне – 2-3 столові ложки
Зелень – для прикраси
Сіль – половина чайної ложки
Цукор – половина чайної ложки

Як приготувати Теплий салат з печінки з морквою

Багато дієтологи говорять про те, що субпродукти можна їсти практично без обмежень. Салат з печінки – дуже ситне блюдо, яке не містить таких важких компонентів, як, наприклад, картопля, майонез. Добре підійде для перекусів і прикрасить ваш святковий стіл.

Покроковий рецепт

Для приготування нам знадобиться яловича або куряча печінка. У мене в цей раз була куряча. Промиємо холодною водою, видалити жилки (якщо є).

Нарізаємо печінку тонкими брусочками. Обсмажуємо на сковороді з розпеченим рослинним маслом до готовності. В самому кінці солимо. Викладаємо в блюдо.

Поки готується печінку, цибулю очищаємо і нарізаємо півкільцями або четвертинками кілець.

Моркву можна натерти на крупній тертці, але мені більше подобається, коли вона нарізана брусочками. Так смачніше.

У сковороді, в якій смажилася печінка, доводимо до рум’яності цибулю і моркву. В кінці додаємо цукор і карамелізуем овочі. Перекладаємо до печінки. Перемішуємо. Можна додати за смаком ваші улюблені спеції і зелень.

Викладаємо в тарілку. Прикрашаємо зеленню. Салат хороший як в теплому вигляді, так і в охолодженому.
Приємного апетиту!

P. S.
Для тих, хто любить більш пікантний смак, моя порада: додати порізаний тонкими брусочками маринований огірочок. Ммм!