Готуємо всі необхідні інгредієнти, очищаємо овочі. Курку моєму, видаляємо зайвий жир.
Розділимо нашу красуню на шматочки. Відкладемо необхідні нам частини.
Лук наріжемо півкільцями.
Морква нашинкуем кільцями.
Перець, гіркий і солодкий, разрежем навпіл, потім часточками.
Ставимо сковороду на плиту і казанок одночасно. Наливаємо по 50 мл рослинного масла в кожну ємність, даємо розігрітися.
Убавим вогонь. У сковороду кладемо окосту. В чавунець крила і спинку. Солимо, перчимо м’ясо.
Ставимо вогонь на максимум і добре смажимо з одного боку наші курячий частини.
Перевертаємо на інший бік, повторюємо процедуру, не забуваємо солити і перчити. Звертаю увагу, просмажити м’ясо потрібно до появи золотистої скоринки.
Перекладаємо окости в казанок, зменшуємо вогонь до мінімуму.Перекладаємо окости в казанок, зменшуємо вогонь до мінімуму.
Додаємо овочі по черзі. Спочатку цибулю, потім моркву, перець. Заливаємо кип’яченою водою, закриваємо кришку.
Тушкувати курку з овочами потрібно близько 40 хвилин. М’ясо, яке ми помістили в казанок – вже абсолютно готове, але жорстке. Тушкуємо курочку на повільному вогні. За 10 хвилин до кінця, додамо свіжу зелень. По закінченню часу, вимикаємо наше готове блюдо, даємо трохи охолонути і можна подавати. Годувати курочкою свою сім’ю я буду на обід в поєднанні з гречаною кашею і кабачками. Один з численних плюсів тушкованого м’яса – вишукана підлива. Поливати овочевим бульйоном можна каші, макарони, картоплю та інші гарніри. Приємного апетиту! Харчуйтеся смачно і правильно.