Тушкована курка з овочами

Тушкована курка з овочами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Готуємо всі необхідні інгредієнти, очищаємо овочі. Курку моєму, видаляємо зайвий жир.

Розділимо нашу красуню на шматочки. Відкладемо необхідні нам частини.

Лук наріжемо півкільцями.
Морква нашинкуем кільцями.

Перець, гіркий і солодкий, разрежем навпіл, потім часточками.

Ставимо сковороду на плиту і казанок одночасно. Наливаємо по 50 мл рослинного масла в кожну ємність, даємо розігрітися.

Убавим вогонь. У сковороду кладемо окосту. В чавунець крила і спинку. Солимо, перчимо м’ясо.

Ставимо вогонь на максимум і добре смажимо з одного боку наші курячий частини.


Перевертаємо на інший бік, повторюємо процедуру, не забуваємо солити і перчити. Звертаю увагу, просмажити м’ясо потрібно до появи золотистої скоринки.



Перекладаємо окости в казанок, зменшуємо вогонь до мінімуму.Перекладаємо окости в казанок, зменшуємо вогонь до мінімуму.

Додаємо овочі по черзі. Спочатку цибулю, потім моркву, перець. Заливаємо кип’яченою водою, закриваємо кришку.



Тушкувати курку з овочами потрібно близько 40 хвилин. М’ясо, яке ми помістили в казанок – вже абсолютно готове, але жорстке. Тушкуємо курочку на повільному вогні. За 10 хвилин до кінця, додамо свіжу зелень. По закінченню часу, вимикаємо наше готове блюдо, даємо трохи охолонути і можна подавати. Годувати курочкою свою сім’ю я буду на обід в поєднанні з гречаною кашею і кабачками. Один з численних плюсів тушкованого м’яса – вишукана підлива. Поливати овочевим бульйоном можна каші, макарони, картоплю та інші гарніри. Приємного апетиту! Харчуйтеся смачно і правильно.