Улюблена ароматна морква по-корейськи з кисло-солодким смаком

Улюблена ароматна морква по-корейськи з кисло-солодким смаком – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.




Самий трудомісткий для мене процес в приготуванні вкуснющей морквини по-корейськи – це власне нарізка на спеціальній тертці, тому що у мене вона дерев’яна і завжди забивається. В цей раз у мене з’явився помічник (3_х річний синуля) і натерти моркву вдалося набагато швидше з жартами і грою)
Натерли моркву в каструлю, де зручно перемішувати і маринувати.
Після того як натерли, залишаємо в каструлі на 2-3 хвилини, щоб вона пустила сік. Сюди ж додаємо 2 ст. ложки цукру без гірки і 2,5 ст. ложки яблучного оцту, все добре перемішуємо.





У каструльку насипаємо сіль, базилік (Ви можете класти суміш перців або будь-яких прянощів – політ фантазії), наливаємо олію і ставимо на маленький вогонь.
А тепер секрет перший – часник я натираю на дрібній тертці, а не тисну через часникодавку. Так часник виділяє більше соку і крупинки краще просочують морквину.
Натертий на дрібну тертку часник додаю в сотейник до рослинного масла і не доводжу до кипіння, на кухні стоїть АРОМАТИЩЕ, викликане міксом базиліка і часнику. Цю суміш виливаю в моркву і перемішую.





Утрамбовую і накриваю пергаментом. Зверху ставлю важку піалу і в холодильник. Морква перемішую кожні пару годин і знову ставлю під прес. В ідеалі морква повинна маринуватися 24 години, але за 12 годин морква готова.
Смажимо грінки з чорного хліба і уплітаємо ту морквину, а ще кладемо її в лаваш – дуже смачно!
Приємного апетиту!