В моєму випадку залишилося по шматочку білокачанної, пекінської і червонокачанної капусти. Всі види капусти шаткуємо соломкою. Картоплю ріжемо на невеликі кубики.
Буряк чистимо і ріжемо соломкою. Цибулю ріжемо довільно.
Половинку яблука, перець і оливки ріжемо дрібно, довільно. Мені подобається, коли в борщі овочі не дуже дрібної нарізки і видно, з чого приготовано блюдо.
Кип’ятимо воду і кладемо в неї картоплю, лавровий лист і перець горошком. Поки картопля вариться, пасеруємо цибулю, додаємо буряк. Коли овочі трохи протушатся, додаємо томат і трохи водички, доводимо до кипіння.
Коли картопля буде полуготов, кладемо в овочевий бульйон червонокачанну і білокачанну капусту. Варимо хвилин 10, після чого додаємо пасеровані овочі, пекінську капусту, перець, яблука і оливки, додаємо сіль і улюблені спеції. Через 15 хвилин наш страва готова.
Легкий, злегка солодкуватий смак цього борщу приємно різноманітить ваше меню.