Навесні так і манить запах свіжих овочів з прилавків, так і набрані за зиму кілограми дають про себе знати. Такий салат порадує вас своєю легкістю, але і не залишить без поживних речовин і вітамінів.
Інгредієнти
огірок свіжий – 450-500гр | |
курячі яйця – 3-5шт (залежно від їх розміру) | |
нежирна сметана – 200-300мл | |
мед – 3ст.л. | |
солодка або гостра гірчиця – 1ст.л. (за смаком) | |
лимон – маленький | |
оливкова або рослинне масло – 3ст.л. | |
сіль і чорний перець – за смаком | |
паприка – для посипання зверху |
Швидке, просте, низькокалорійне і поживне блюдо.
На замітку:
Яйця не лопнуть при варінні, якщо додати у воду кілька столових ложок солі. Такий прийом гарний навіть для тріснутих яєць. Завжди мийте курячі яйця перед приготуванням!
Обережно опускайте кожне яйце в склянку з водою перед його приготуванням. Часу займає мало, але це дійсно необхідно, якщо ви дбаєте про своє здоров’я, і про здоров’я своїх близьких. Перевірити якість яєць просто: свіже яйце залишиться на дні, а погане – спливе. Останнє просто викиньте. А те, що «зависло» десь посередині склянки ще можна використовувати в їжу, але акуратно. З яйця «середньої свіжості» краще зробити яєчню або омлет, або відправити його в тісто для випічки (при варінні температура обробки менше, ніж на сковороді і/або в духовій шафі).
Завжди пробуйте кінчики огірків на смак, відрізаючи маленький шматочок. Один гіркий огірок може зіпсувати весь салат!
Щоб лимон (або будь-який інший цитрусовий фрукт) дав більше соку, то помістіть його на 10-20 секунд в мікрохвильовку (залежно від потужності). Можна відправити лимон в гарячу воду поки він не стане теплим. Потім прокатайте цитрус по столу. З теплого фрукта вичавлюється в 2-3 рази більше соку!
Покроковий рецепт
Курячі яйця моєму і відправляємо їх варитися на 15-20ть хвилин. Зливаємо окріп і ставимо під проточну холодну воду. Даємо їм добре охолонути (так шкаралупа краще очиститься і не буде прилипати до білку яйця). Огірки миємо, очищаємо зайве, нарізаємо в салатник дрібними кубиками. Дуже дрібно рубаємо яйця або трьом їх на крупній тертці. Відправляємо в миску до огірків.
В окремій ємності змішуємо мед, гірчицю, сіль, перець і лимонний сік, оливкова олія. Ретельно збиваємо виделкою. Перемішуємо огірки, яйця і заправку.
Наш салат з огірків і яєць “Ніжність” хороший з куркою, і з рибою, і з м’ясом. Так що, якщо бажаєте щось посытнее, сміливо додавайте. Можна подавати страву, як салат і як окрему страву на сніданок на шматочку хліба, грінці або пісному хлібці із злаків. Приємного апетиту!