Безе – повітряне ласощі не тільки дітей, але і дорослих )))
Інгредієнти
Курячий білок – 3 шт. | |
Цукор – 150 г | |
Лимонний сік – 2-5 крапель |
Жовтки і білки відокремлювати обережно, щоб жовтки не потрапили в білки.
При збиванні білків посуд обов’язково повинна бути сухою і чистою.
Краще збиваються холодні білки.
Після приготування безе не витягайте його відразу з духовки, а залиште на 10-15 хвилин гарненько просушитись і охолонути.
Покроковий рецепт
Білки збити в піну.
Збиваючи, поступово додавати цукор (частинами). Додати лимонний сік (для кращого підйому білків).
Збивати На середній швидкості близько 10 хвилин, поки маса не досягне піків (стане густою і щільною).
Деко застелити папером для випічки за допомогою шприца або ложки викласти безе. Сушити в духовці при температурі 90-100 С близько 1-1,5 годин (в залежності від розмірів).
Приємного апетиту!