Закусочний рулет з щуки, фарширований грибами і шпинатом

Закусочний рулет з щуки, фарширований грибами і шпинатом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Готуємо рибний фарш.
Ви можете спочатку купити рибне філе, а можете самостійно обробити рибу. Для цього виріжте спинний плавець, зробіть неглибокі надрізи з обох сторін плавця. Візьміть рушник і зачепите плавець, різко потягніть по напрямку від хвоста до голови. Очистіть рибу від луски з допомогою ножа або терки. Після цього зробіть розріз на черевці, і видаліть нутрощі і зябра. Відріжте голову і гарненько промийте рибу холодною водою. Розріжте рибу вздовж навпіл по спині від голови до хвоста, видалите хребетну кістку і залишки дрібних кісток.

Після того як ви заготовили філе, рибу наріжте на шматки, пропустіть через м’ясорубку разом з розмоченим в молоці хлібом. Додайте 1 яйце і добре перемішайте. Далі нам знадобитися серветка силіконова або харчова плівка, можливо у вас є бамбукова серветка, яка використовується для приготування рол. Серветку трохи змастити маслом. Якщо ви будете використовувати бамбукову серветку, постеліть на неї розрізаний поліетиленовий пакет. Розкласти рибний фарш рівним прямокутником завтовшки 2-3 див.

Гриби почистити і промити прохолодною водою. Цибулю дрібно нарізати. На сковороді розігріти олію і обсмажити спочатку цибулю, через 3 хвилини додати гриби. Тушкувати до готовності. Поки всі смажитися нарізати шпинат, потім закинути його до грибів, тушкувати 3 хвилини, періодично помішуючи. Вимкнути вогонь.

Варене яйце почистити, дрібно порізати, змішати з грибною начинкою.

Викласти на середину рибного фаршу начинку і розподілити рівним шаром. За допомогою харчової плівки скачати в рулет заготівлю і перекласти на деко, змащене маслом. Збити сирі яйця і додати до нього борошно. Цією сумішшю добре промазати весь рулет, посипати сухарями і поставити в духовку на 30-40 хвилин.

Викладіть рибний рулет на плоску тарілку овальної форми, порізати на шматки. Смачно подавати з соусом Бешамель.

Готуємо соус Бешамель з хріном.
Вершкове масло розтопити в сотейнику, додати борошно. Віночком заважаємо близько 2-х хвилин, поки суміш не загусне. Невеликими порціями вливаємо молоко, на кожному етапі перемішуючи до отримання однорідної маси. Солимо і перчимо за смаком. Перемішуємо вінчиком і доводимо на вогні до стану густої сметани, додаємо хрін, ще раз добре перемішуємо і знімаємо з вогню.