Ретельно вимити картоплю і обсушити за допомогою кухонних паперових рушників. Посолити коренеплід і рясно посипати спеціями.
Влити рослинне масло і перемішати складові.
Додати гірчичні зерна і повторно перемішати інгредієнти.
Помістити картоплю в форму для запікання. Накрити форму фольгою і відправити в духовку. Запікати до м’якості і зарум’янювання картоплі.
Тим часом потрібно приготувати соус. Для цього необхідно обсмажити рубаний ріпчасту цибулю і подрібнені гриби на суміші рослинного і вершкового масел.
Посолити інгредієнти, додати мускат.
Влити молоко і готувати соус до загусання.
Всипати борошно і довести соус до смаку і однорідної консистенції.
Розрізати печена картопля посередині, полити соусом. Відправити в духовку ще на п’ять хвилин.
Подавати гарнір гарячим – з вогню та з жару! Приємного апетиту!