Запечена маринована курка в журавлинному соусі

Запечена маринована курка в журавлинному соусі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Соковита, ніжна і ароматна запечена курка у фользі. Куряче м’ясо попередньо промаринованно і виходить з вишуканим смаком! Кисло-солодкий соус курячому м’ясу задає “особливий тон”…

Інгредієнти

філе куряче – 4 шт. приблизно 900 г
Для маринаду:
мелений чорний перець – за смаком
оливкова олія – 2 столові ложки
соєвий соус – 4 столові ложки
тертий корінь імбиру – 1/2 їдальні ложки
Для журавлинного соусу:
мед – 5 столових ложок
апельсин – 1 шт.
журавлина – 240 грам

Як приготувати Запечена маринована курка в журавлинному соусі

Соковита, ніжна і ароматна запечена курка у фользі. Куряче м’ясо попередньо промаринованно і виходить з вишуканим смаком! Кисло-солодкий соус курячому м’ясу задає “особливий тон”…

Покроковий рецепт

Для приготування маринаду потрібно взяти трохи перцю, оливкової олії, соєвий соус, імбир (сіль не кладу, так як соєвий соус і так дуже солоний). Перелити маринад в глибоку чашку і опустити в нього м’ясо, поставити в холодильник маринуватися на 2 години.

Промаринованное куряче філе обсмажити на сковороді на оливковій олії до рум’яної скоринки.

Потім м’ясо курки розкласти на деку, выстеленном фольгою, полити зверху маринадом, загорнути шматочки і запікати 40 хвилин при 185 З градусах.

Після повної готування м’яса вимкнути духовку. Дати м’ясу охолонути приблизно 10 хвилин.

Зняти з апельсина цедру за допомогою терки, віджати сік.

У невелику каструльку покласти журавлину, цедру, сік апельсина, залишки меду і довести до кипіння. Збавивши вогонь, поварити ще 15 хвилин (можна додати трохи крохмалю для густоти). Готове філе порізати і подавати до столу з приготованим журавлинним соусом. Приємного апетиту!