Соковита, ніжна і ароматна запечена курка у фользі. Куряче м’ясо попередньо промаринованно і виходить з вишуканим смаком! Кисло-солодкий соус курячому м’ясу задає “особливий тон”…
Інгредієнти
філе куряче – 4 шт. приблизно 900 г | |
Для маринаду: | |
мелений чорний перець – за смаком | |
оливкова олія – 2 столові ложки | |
соєвий соус – 4 столові ложки | |
тертий корінь імбиру – 1/2 їдальні ложки | |
Для журавлинного соусу: | |
мед – 5 столових ложок | |
апельсин – 1 шт. | |
журавлина – 240 грам |
Соковита, ніжна і ароматна запечена курка у фользі. Куряче м’ясо попередньо промаринованно і виходить з вишуканим смаком! Кисло-солодкий соус курячому м’ясу задає “особливий тон”…
Покроковий рецепт
Для приготування маринаду потрібно взяти трохи перцю, оливкової олії, соєвий соус, імбир (сіль не кладу, так як соєвий соус і так дуже солоний). Перелити маринад в глибоку чашку і опустити в нього м’ясо, поставити в холодильник маринуватися на 2 години.
Промаринованное куряче філе обсмажити на сковороді на оливковій олії до рум’яної скоринки.
Потім м’ясо курки розкласти на деку, выстеленном фольгою, полити зверху маринадом, загорнути шматочки і запікати 40 хвилин при 185 З градусах.
Після повної готування м’яса вимкнути духовку. Дати м’ясу охолонути приблизно 10 хвилин.
Зняти з апельсина цедру за допомогою терки, віджати сік.
У невелику каструльку покласти журавлину, цедру, сік апельсина, залишки меду і довести до кипіння. Збавивши вогонь, поварити ще 15 хвилин (можна додати трохи крохмалю для густоти). Готове філе порізати і подавати до столу з приготованим журавлинним соусом. Приємного апетиту!