Запечені гнізда з минтая під сирною скоринкою

Запечені гнізда з минтая під сирною скоринкою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Фаршировані гнізда з минтая під сирною скоринкою з овочевим салатом і фіолетовим рисом – ммм…! Впевнена, оцінить навіть вибагливий гурман…

Інгредієнти

Минтай – 2 середні филешки
Молоко – 200 мл
Цибуля ріпчаста – 1,5 головки
Сметана – 4 ст. ложки
Рослинне масло – 3 ст. ложки
Кріп – 0,5 пучка у мене морозивний
Сіль – за смаком
Батон – 1 шт.
Сир твердий – 100 грам

Як приготувати Запечені гнізда з минтая під сирною скоринкою

Страви з минтая – одні з улюблених нашим сімейством, тому ми пробуємо його в різних варіаціях. У моєму списку вже є страви з запеченого минтая, а сьогодні вирішила зробити легкий і нестандартний вечерю, чоловік навіть запалив свічки…
Гнізда з минтая готуються також легко, як і уплетаются, але є невеликі секрети… Готова ділитися, записуйте!

Покроковий рецепт





Поки розморожується філе минтая, ми чистимо цибулю і дрібно рубаємо. З готової промитої риби прибираємо кістки і дрібно ріжемо на шматочки. Розігріваємо сковороду і кладемо порізану цибулю і рибу, додаємо сметану, тушкуємо на маленькому вогні, помішуючи і присолив.
Напівготову начинку (минтай+цибуля+сметана) викладаємо в піалу, додаємо ложку сметани, зелень, добре перемішуємо.





Далі ріжемо батон на частини по 3 см кожна, змочуємо в молоці (чим довше вимочувати, тим соковитіше буде), потім віджимаємо молоко і викладаємо на деко, попередньо застелений пергаментом і змащений маслом. Робимо невеликим поглиблення пальцями, применая мякушку. У ці поглиблення і складаємо начинку, утрамбовуючи і в духовку на 200 градусів на 25 хвилин.




Поки печуться в духовці наші гнізда, тремо на крупну тертку сир. Виймаємо гнізда, притрушиваем сиром і ще на 10 хвилин у духовку.
В цей час готуємо салат з синьої капусти, моркви, перцю і варимо рис. Виймаємо гнізда, притрушиваем зеленню, прикрашаємо й подаємо на стіл.
І ще один секрет – щоб сподобалося синочкові – зварила рис у воді, в якій попередньо зварила половину синьої капусти. Звідси і фіолетовий рис)
Приємного апетиту!