Запечені мясні гнізда з яйцем (котлети)

Запечені мясні гнізда з яйцем (котлети) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Набридли звичайні котлети? Бажаєте здивувати домашніх або гостей, а часу морочитися з готуванням немає? Вас виручить рецепт запечених м’ясних гнізд.

Інгредієнти

Перепелині яйця – 6 шт. Можна замінити звичайними з розрахунку 1 шт. на 2 котлети.
Фарш (за бажанням, яловичий, курячий або свинячий) – 500 г
Цибуля – 1 середня цибулина
Ваші улюблені приправи – 1 ч. л. Можна обмежитися набором сіль+перець
Олія – 1 ст. л Для змазування дека

Як приготувати Запечені м’ясні гнізда з яйцем (котлети)

Хотіли б урізноманітнити звичні вечері для всієї родини? Приготуйте ці незвичайні котлети. Звичайнісінькі інгредієнти, мінімум часу і кулінарних навичок, а результат – дуже ефектна подача і максимум користі, адже ця варіація котлет готується в духовці, без смаження на олії.

Покроковий рецепт

Необхідні інгредієнти.

Цибулю очистити і дрібно нарізати.

До фаршу додати нарізану цибулю, приправи. Ретельно перемішати.

Змастити деко (посуд для запікання) маслом. Руки змочити холодною водою, сформувати з маси фаршу спочатку кульки, після зробити невеликі поглиблення з бортиками.

У кожну лунку з фаршу розбити перепелине яйце. Можна взяти звичайні яйця, тоді потрібно буде ділити кожне яйце на 2-3 котлети.

Запікати в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20 хвилин.

Подаємо запечені котлети з яйцем до столу. Приємного апетиту!