Білковий рулет з ягодами і збитими вершками

Білковий рулет з ягодами і збитими вершками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Приготування рулету починається з випічки білкового пласта. Для цього білки акуратно відокремлюють від жовтків, адже влучення навіть невеликий їх частини в білки перешкодить хорошому взбитию. Крім того, білки повинні бути добре охолоджені.

Добре збиваючи білки, краще всього це робити міксером, потроху додаємо звичайний і ванільний цукор. Білкова маса повинна стати такою стійкою, щоб при нахилі чаші збиті білки не текли по її краях. Це означає, що збивання треба припиняти.

На деко капають по краях і в серединці кілька крапель рослинної олії без запаху, вистилають його пекарської папером. На неї рівним, товстим шаром викладають білкову масу. Духова шафа заздалегідь розігрівають до 180 градусів, ставлять в неї деко з білковою масою на час не більше 15 хвилин. Готовність пласта визначають за його кольором, він повинен бути світло – золотистим, м’яким як суфле. Готову основу для рулету перекладають на інший аркуш паперу, знімаючи той на якому вона піклувалася.

Крем з вершків готується наступним чином. Спочатку вершки збиваються до м’якого стану, віночок міксера або мутовки повинен чітко залишати свій профіль на них. Тоді, продовжуючи збивання, вносять цукрову пудру. Головне не перебити крем, щоб цього не сталося спочатку процес можна довірити міксери, а вже потім, з пудрою, збивати в ручному режимі.

Як тільки вершки перестануть стікати з віночка, крем стає готовим до вживання.

Ягоди, полуниця, малина, банани та інші фрукти, ріжуться тонкими часточками.
На білковий пласт встилається рівномірно крем, залишивши невелику частину для прикраси зверху, по верху кладуть нарізані фрукти. На крем і фрукти натирається шоколад. Взявши пласт з одного боку, його згортають в рулет, який зверху, по краях також промащується кремом. Рулет прикрашається часточками апельсинів, листям м’яти, тертим шоколадом і ставиться в холодильник на ніч, мінімум на кілька годин.