Чахохбілі – просте у виконанні блюдо. При цьому воно може прикрасити навіть святковий стіл!
Інгредієнти
курка – 1 кг | |
помідори – 1 кг | |
болгарський перець – 200-300 г | |
стручкова квасоля – 300 г | |
часник – 1 головка | |
кінза – 1 пучок | |
хмелі-сунелі – 1 ч. л. | |
сіль, перець – за смаком |
Чахохбілі – знамените блюдо грузинської кухні. Основним інгредієнтом чахохбілі є курка, а доповнюють її різні овочі. Варіацій на тему приготування цієї страви безліч. Але, як і більшість грузинських рецептів, чахохбілі неодмінно містить велику кількість спецій і зелені.
Основний нюанс в приготуванні даного чахохбілі – обсмажування курки без додавання олії. Однак якщо знехтувати цим моментом, страва виходить не менш смачним. У приготуванні чахохбілі можна використовувати практично будь-які овочі, але обов’язковою умовою є додавання томатів.
Покроковий рецепт
Розбираємо курку на середнього розміру шматочки, відправляємо її в суху сковороду. При бажанні можна додати масло. Обсмажуємо кілька хвилин.
Нарізаємо помідори, болгарський перець і квасолю довільними шматочками. Відмінно підійдуть заморожені овочі.
Коли курка задасться невеликий скоринкою, додаємо до неї наші овочі. Додаємо сіль за смаком. Перемішуємо, накриваємо кришкою. Залишаємо нудитися на повільному вогні 20 хвилин.
Приправляємо рагу хмелі-сунелі, перцем і дрібно різаної кінзою. Кидаємо очищену від лушпиння головку часнику. Можна додати будь-які спеції за вашим бажанням. Тушкуємо курку з овочами ще кілька хвилин, до загусання.
Чахохбілі з курки з овочами готово! Страва може подаватися як самостійне, так і в дуеті з гарніром. Відмінним доповненням до нього стане рис.