Підготувати інгредієнти для фрикасе. Вимити курячу грудинку, перець і гриби. Якщо використовуєте заморожені відварні лісові гриби, то їх відразу можна обсмажувати. Якщо ж сирі гриби – їх необхідно відварити до готовності. А ось печериці відварювати не потрібно.
Вимите куряче філе нарізати на великі слайсы або нарізати кубиком.
Розтопити на розжареній глибокій сковорідці шматочок масла.
Помістити шматочки курки в сковороду і обсмажують до рум’яного кольору.
Додати до курячої грудинці гілочки чебрецю, орегано і базилік.
Нарізати великими скибочками лісові гриби.
Нашаткувати півкільцями цибулину.
Я використовую заздалегідь відварені лісові гриби – білі і маслюки, в такому нагодою, варто відправити гриби відразу ж обсмажуватися до курячого філе. Томити гриби з куркою, поки не випарується зайва волога з грибів.
Нашаткувати кубиками перець і додати до страви тушкуватися. Перець можна додавати за бажанням, це додатковий компонент страви. Також можна замінити болгарський перець морквиною.
Залити страву сметаною або жирними вершками. Додати 100 мл води і тушкувати страву в сметані близько 10 хвилин. Якщо соус занадто багато, або ви використовуєте рідкі вершки – додайте до страви столову ложку борошна, яка затягне соус.
Подавати фрікасе до столу з картопляним порі, запеченою картоплею або овочевим гарніром. Приємного апетиту!