Фрікасе з курки

Фрікасе з курки – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підготувати інгредієнти для фрикасе. Вимити курячу грудинку, перець і гриби. Якщо використовуєте заморожені відварні лісові гриби, то їх відразу можна обсмажувати. Якщо ж сирі гриби – їх необхідно відварити до готовності. А ось печериці відварювати не потрібно.

Вимите куряче філе нарізати на великі слайсы або нарізати кубиком.

Розтопити на розжареній глибокій сковорідці шматочок масла.

Помістити шматочки курки в сковороду і обсмажують до рум’яного кольору.

Додати до курячої грудинці гілочки чебрецю, орегано і базилік.

Нарізати великими скибочками лісові гриби.

Нашаткувати півкільцями цибулину.

Я використовую заздалегідь відварені лісові гриби – білі і маслюки, в такому нагодою, варто відправити гриби відразу ж обсмажуватися до курячого філе. Томити гриби з куркою, поки не випарується зайва волога з грибів.

Нашаткувати кубиками перець і додати до страви тушкуватися. Перець можна додавати за бажанням, це додатковий компонент страви. Також можна замінити болгарський перець морквиною.

Залити страву сметаною або жирними вершками. Додати 100 мл води і тушкувати страву в сметані близько 10 хвилин. Якщо соус занадто багато, або ви використовуєте рідкі вершки – додайте до страви столову ложку борошна, яка затягне соус.

Подавати фрікасе до столу з картопляним порі, запеченою картоплею або овочевим гарніром. Приємного апетиту!