Холодний огірковий суп з сьомгою і пряним маслом

Холодний огірковий суп з сьомгою і пряним маслом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Почистити цибулю і нашаткувати його тоненькими півкільцями, підготувати велику широку каструлю, додати в неї суміш з масла і горіхового масла. Відразу ж насипати в цю ж посуд нашатковану цибулька, при періодичному помішуванні кілька хвилин обсмажувати його, а в цей час можна нарізати скибочками невеликого розміру очищені бульби картоплі. Перекласти нарізану картоплю в каструлю до смаженій луку та продовжити процес смаження ще кілька хвилин, потім додати перчик, влити вершки, перемішати все і злегка прогріти.

Гарненько промити необхідну кількість огірочків, видалити хвостики у них, потім нарізати ці плоди великими шматками і збити блендером, додати в огіркове пюре рубаний перчик чилі, влити молоко і продовжити процес збивання.

Тепер у огірково-молочне пюре потрібно додати обсмажені овочі з вершками, все збивати блендером до утворення гладкої і абсолютно однорідної маси. Відправити каструлю з приготованим супом на деякий час в холодильну камеру.

В цей же час приготувати ароматну пряне масло, а для цього промити листочки базиліка, обшпарити їх окропом, збити блендером. Влити в базиліковим масу оливкову олію і збити компоненти ще раз, залишити ароматну масляну суміш хвилин на вісім під кришкою, потім процідити її.

Залишається лише приготувати маринад для риби: влити в каструлю невеликого розміру винний оцет і біле вино, додати лавровий лист і перець горошком, насипати сіль та цукровий пісок. Перемішати все і довести ароматну суміш до стану кипіння, викласти в киплячий маринад рибне філе, після цього посуд прибрати відразу ж з плити.

Закрити каструлю з сьомгою в маринаді щільніше кришкою і хвилин на тридцять відставити в сторону.

Через півгодини розібрати мариновану рибу на шматки невеликого розміру, підготувати порційні тарілки, в них влити охолоджений пюрированный суп. У кожну порцію покласти кілька шматочків маринованої сьомги, додати пряну масло і подавати холодний суп до столу.