Смачна і ніжна, дуже приємна на смак, кабачкова ікра. Не потрібно попередніх обжариваний кожного складового продукту, а це значить, що немає зайвого масла і продукт дуже легкий для засвоєння.
Інгредієнти
Кабачки – 2 кг | |
Цибуля – 2 великі цибулини | |
Морква – 2-3 великі | |
Помідори – 4-5 м’ясистих, стиглих | |
Вода – 1 стакан | |
Масло – 1/2 склянки | |
Часник – 3-4 зубчики | |
Лимонна кислота – 1/2 чайної ложки | |
Цукровий пісок – 1,5 столові ложки | |
Перець гострий – 1 шт., за бажанням |
Взагалі всі другі страви з гарбуза дуже добре можна поєднувати з цією ікрою, вони як би доповнюють один одного. Хоча я сама звичайно гарбуз не так вже сильно і люблю, але деякі друзі від неї просто “без розуму”.
Покроковий рецепт
Кабачки очистіть від шкірки, приберіть все насіння і наріжте шматочками або кубиками. Наріжте цибулю (якщо дрібний, то наріжте півкільцями, якщо великий, то чверть півкільцями).
Моркву порізати дрібними шматочками. Помідори поріжте часточками або кубиками (як Вам простіше). Попередньо з помідор можна зняти шкірку (при використанні в подальшому блендера це не обов’язково тому що блендер чудово перемелює все).
У чашу мультиварки налийте воду і масло. Покладіть моркву, цибулю, кабачки і помідори. Додайте дрібну сіль. Поставте на режим «плов».
Після закінчення часу перекладіть продукти в іншу миску, додайте цукровий пісок, лимонну кислоту, пропущений через прес (часникодавку) часник і ще перець (якщо хочете) і перемелете блендером в абсолютно однорідну масу.
Перекладіть масу знову в мультиварочную чашу і поставте режим «випічка» на 10 хвилин. Готову ікру треба розкласти в гарячі простерилізовані банки і закрити прокип’яченими кришками.
Перевернути банки догори дном і дуже тепло вкрити на пару діб (зазвичай добре закутані банки до кінця другої доби остигають).