Незвичайне, пікантне блюдо з азіатської кухні, підходить щоб здивувати гостей і домочадців. Особливо приємно воно в зимовий вечір, так як імбир у складі цього рецепту, приємно зігріває.
Інгредієнти
куряче філе – 350 гр | |
рис – 300 гр | |
ананаси шматочками – 1 банку | |
перець болгарський – 1 шт | |
цибуля ріпчаста – 0,5 шт | |
соєвий соус – 50 мл | |
олія оливкова – 30 мл | |
крохмаль – 2 ст. ложки | |
томатна паста – 3 ст. ложки | |
корінь імбиру – 30 гр |
При бажанні, по цьому рецепту Ви зможете приготувати і свинину, її потрібно обсмажувати довше
Покроковий рецепт
Продукти
Куряче філе нарізаємо шматочками, замаринуем в соєвому соусі мінімум на півгодини.
Поки курка маринується підготуємо гарнір. Рис добре промити, залити водою так, щоб вона покривала рис на 1 см, варимо до готовності 15-20 хвилин, залежно від сорту.
Сироп від консервованих ананасів зливаємо окремо в склянку, розчиняємо 2 столові ложки крохмалю, доливаємо апельсиновий сік, він додасть кислинку соусу.
Цибулю нарізаємо чверть кільцями, болгарський перець ріжемо кубиками.
Імбир почистити і натерти на тертці.
Замариноване куряче філе викладаємо на розігріту сковорідку, обсмажуємо з двох боків до появи невеликий скоринки. До повної готовності філе смажити не потрібно. Після обсмажування викладаємо курку на тарілку.
На сковороду висипаємо нарізані цибулю і перець, готуємо на середньому вогні, постійно помішуючи близько 3х хвилин.
Додаємо ананаси, продовжуємо тушкувати овочі.
Через пару хвилин додати натертий імбир і залити все сумішшю соків і крохмалю, ретельно перемішати.
Додаємо томатну пасту, розмішуємо. Соус починає трохи загусати.
Тепер висипаємо назад в сковороду обсмажену курку, добре вимішуємо і накриваємо кришкою. Тушкуємо куряче філе в соусі 7-10 хвилин. Готовність можна перевірити розрізавши один шматочок філе – всередині він повинен бути білого кольору.
Наше блюдо готове. Подавати з гарніром з рису.