Замість печінки можете додати сердечка, дивовижний смак теж буде.
Інгредієнти
Печінка яловича – 1 шт. (700-800 грам) | |
рис – 2 склянки | |
цибуля – 2 середні | |
морква – 1 шт. | |
часник – 4-5 зубки | |
сіль, перець, спеції – за смаком | |
Масло рослинне – 3 ст. л |
Яловича печінка як ми всі знаємо і скрізь написано, дуже корисна штука. Не буду описувати всі її кращі властивості, про них можна і прочитати. Але набридають всі підливи, заливки, печінка смажена, варена, захотілося чогось швидкого, смачного і незвичайного. З усім цим впорається мультиварка, як я її називаю – горщик вари.
Покроковий рецепт
Почистити цибулю і нарізати кубиками, лука не шкодуйте, адже завдяки йому рис стає рассыпчастый.
Моркву чистимо і тремо на дрібній тертці. Часник теж тремо на тертці, так він краще відчувається у страві.
Печінку попередньо отмачиваем у воді хвилин 15, вирізаємо жили, трубки. Плівку не зчищаємо, не обов’язково, я не чистила. І нарізаємо соломкою.
Наливаємо рослинне масло в каструлю, трохи прогріваємо на програмі ,,смаження, і засипаємо наші овочі.
Протушиваем хвилинки 3 при відкритій кришці.
Після протушивания овочів закидаємо нашу печінку і тушкуємо все разом ще 3-5 хвилин при відкритій кришці.
Засипаємо 2 склянки рису, додаємо 4-4.5 склянки води. Сіль, перець, лавровий лист, трохи куркуми, хмелі-сунелі, сухі твары. Вобщем все, що ви любите. Перемішуєте, виставляєте програму ,,варіння, на 35 хвилин, закриваєте і забуваєте.
Після закінчення приготування, не відкривайте і не заважайте плов протягом години.
Якщо відразу перемішати, всі злипнеться, а якщо дати настоятися, пальчики оближіть. Печінка ніжна, рис рассыпчастый.
Приємного апетиту!