Повітряне безе

Повітряне безе – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Акуратно розбиваємо яйця і білок відокремлюємо відразу в залізну миску, засипаємо цукром. 100 р. білка це приблизно білок від трьох яєць. Додаємо відразу ванільний цукор і кислоту, можна взяти пару крапель свіжого лимона. Ставимо на водяну баню, перемішуємо виделкою і чекаємо поки розчиниться цукор. Можна перевіряти руками, якщо крупинки майже зникли, то потрібно починати збивати крем.

Хвилин 5 збиваємо на паровій бані, потім знімаємо і продовжуємо збивати далі, чекаємо появи стійкого крему, він повинен блищати і переливатися. Обов’язково необхідно домогтися правильної консистенції, щільною, стійкої маси без крупинок.

Деко застеляємо харчової папером. Відсаджуємо безешки будь насадкою, форма і розмір може бути будь-якою. Даємо постояти хвилин 7, щоб він трохи схопилися.

Відправляємо в духовку, заздалегідь її розігріваємо, сушимо при 70 градусах, приблизно протягом години. Якщо безе легко відходить від паперу, значить вони готові.

Безе добре поєднується з горіхами, масляним кремом, ягодами і фруктами. Приємного чаювання!