Сирна паста, запечена в духовці

Сирна паста, запечена в духовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Відварити за інструкцією в злегка підсоленій воді макарони до стану al dente (аль денте), тобто злегка недоварити. Відкинути на друшляк і дати стекти воді. Промивати в даному випадку пасту не треба. Відкласти в сторону.

Болгарський перець викласти на решітку і запекти в духовці при температурі 200 градусів (близько 15-20 хвилин) до чорних підпалин. Перці відразу витягти і покласти в поліетиленовий пакет, загорнути. Дати полежати так 10 хвилин. Потім витягнути і зняти шкірку (вона буде дуже легко зніматися). Перці розрізати, видалити плодоніжку, серцевину з насінням, крупно нарізати. До речі, якщо вам дуже сподобався смак запеченого болгарського перцю, є чудова закуска рулетики з печеного перцю з сирним кремом. Я їх люблю))).

Перець перекласти в чашу блендера і подрібнити до пюреобразного стану з невеликими грудочками (блендер я використовувала занурювальний).

Почистити часник, дрібно порубати ножем. Розігріти на сковороді оливкове масло. Обсмажити на ньому рубаний часник. Як тільки піде запах часнику, додати цибулю, смажити на слабкому вогні до прозорості. Потім додати подрібнений болгарський перець, збільшити вогонь до середнього і тушкувати 5 хвилин, періодично помішуючи.

В томатно-перцеву суміш закинути макарони. Посолити, додати перець чилі (за бажанням і смаком, чорний мелений перець, прованські трави. Все перемішати. Вогонь вимкнути.

Потім додати 1/2 сиру пармезан (50 г), натертого на дрібній тертці. Гарненько перемішати.

Макарони (пасту) з томатно-перцевої сумішшю перекласти в вогнетривке блюдо. Викласти на поверхні шматочки сиру моцарелла, присипати тертим сиром пармезан.

Блюдо відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 5-10 хвилин (для розплавлення сиру і отримання золотистої скоринки). Подавати сирну пасту до столу гарячою або теплою.
Приємного апетиту!