М’які, тануть у роті колечка не вимагають особливих навичок в кулінарії (тільки необхідна наявність кондитерського мішка), але доставляють величезне задоволення ласунам.
Інгредієнти
вершкове масло – 100 гр | |
вода – 1 стакан | |
цукор – 2 ст ложки | |
сіль – щіпка | |
борошно – 1 склянка | |
яйця – 3 шт | |
олія – для смаження | |
цукрова пудра – 200 гр |
Для приготування заварних кілець не потрібно багато витрат та продуктів, але за часом-доведеться повозитися. Однак це ласощі того варто. Кільця виходять дуже ніжними та смачними. Можна готувати як до домашнього чаювання, так і для святкового столу.
Покроковий рецепт
Приготування будь-якої страви починається з підготовки інгредієнтів
Далі беремо каструлю і наливаємо 1 склянку води, додаємо 2 столові ложки цукру, щіпку солі і вершкове масло. Це все ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, потім знімаємо каструлю з плити і насипаємо в отриману масу 1 склянку борошна. Тепер треба все швидко і ретельно перемішати. Заварне тісто майже готове.
Коли тісто охолоне необхідно додати в нього яйця. Вводити яйця обов’язково по одному гарненько вмішуючи кожне. Заварне тісто для колечок готово. Пора діставати кондитерський мішок.
Розігріваємо олію в каструлі, тим часом перекладаємо ложкою тісто в кондитерський мішок. Для зручності формування колечок я змащую скляну дошку соняшниковою олією і видавлюю на неї кільця з мішка. Потім руками за допомогою лопатки перекладаю їх у киплячу олію. Обсмажуємо кільця з двох сторін і викладаємо на серветку, щоб прибрати зайве масло.
Щоб частування було соковитіше я змащую готові кільця глазур’ю, яка швидко і легко готується. Для цього треба змішати в каструлі 200 грам цукрової пудри і 2-3 столові ложки води і підігріти до повного розчинення цукрової пудри. Далі занурюю кільця в глазур, викладаю на тарілку і посипаю цукровою пудрою.