Запечена курка в маринаді

Запечена курка в маринаді – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для початку, ретельно промиємо тушку.

Потім разрежем навпіл зі сторони грудки. Спинну частину небагато потрібно розламати, щоб тушка рівно лягла на деко.

Деко застеляємо папером для випікання. Робимо це для того, щоб курочка не прилипла до форми, і щоб уникнути використання рослинного масла. На деко викладаємо тушку розрізаною частиною вниз.

Маринад не обов’язково готувати в окремому посуді. Можна додати всі інгредієнти прямо на курочку, адже у нас він не рідкий. Додаємо майонез, гірчицю, сіль і спеції на тушку.

запікати близько 1 години

Тепер все ретельно змішуємо і натираємо курку. Нижню частину також промазуємо маринадом. Розігріваємо Духовку попередньо, ставимо деко з куркою запікатися при температурі 220 градусів. Запікання займе близько години. Періодично потрібно поглядати за стравою, для того, щоб курка запікалася рівномірно. Не потрібно виставляти занадто велику температуру, щоб вся тушка рівномірно приготувалася. Якщо встановити високу температуру, скоринка почне пригорати, а всередині ще буде сире м’ясо. Я перевіряю готовність зубочисткою, не повинно бути крові, м’ясо м’яке.

Як тільки блюдо готове, дістаємо з духовки і викладаємо на тарілку. Прикрасити страву можна салатними листям. Наша рум’яна і ароматна курочка готова. Крім смаку, плюс нашого страви в тому, що воно виготовлено без використання олії, у власному соку. А значить, відсутні зайві калорії. Приємного апетиту!