Філе курки з яблуками, тушковане в яблучному сидр і сметані

Філе курки з яблуками, тушковане в яблучному сидр і сметані – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

1. Для початку необхідно підготувати яку-небудь посуд і куряче філе. Кожен шматок необхідно обсмажити на сковороді або в казанку з товстими стінками і дном на соняшниковій або оливковій олії. Ознакою того, що філе готова до подальших процедур, є золотава скоринка на ньому (вона має бути зі всіх можливих сторін).

2. Жир або масло, що в сковороді накопичилося, слід злити. Потім можна викладати філе назад і залити його пляшкою сидру. Поставити посуд на повільний вогонь і прокип’ятити. Як тільки сидр починає кипіти, до нього можна додавати склянку курячого бульйону.

3. Після закінчення півгодини філе з цієї каструлі витягувати, до суміші з сидру і бульйону додати склянку сметани з будь-яким відсотком жирності і знову прокип’ятити. Як тільки юшка починає пузиритися, курку покласти назад, додати спеції у відповідності з власними предпочитаниями.

4. Тепер слід взяти іншу ємність, у якій товсті стінки і дно, помістити туди і розчинити цукровий пісок. До нього долити коньяк. У цій суміші потрібно обробити яблука для отримання апетитною карамельної скоринки. Посуд ставлять на вогонь, обробка йде в протягом пари хвилин.

5. Курка витягується, поливається соком в окремому блюді. Коньячно-цукрові яблука укладаються навколо приготованого філе. Прикрасити блюдо дрібно січеною зеленню.