Домашній ялиновий густий сироп – відмінний натуральний додаток, яке зміцнить ваше здоров’я.
Інгредієнти
ялинові голки – 4 жмені | |
цукор – 300 грам | |
води фільтрована – 1 літр |
У північному кліматі людям часто не вистачає вітамінів. Чим їх заповнити? На щастя, є у нас таке прекрасне дерево як ялина. Здавалося б, що можна взяти від неї крім новорічного прикраси нашого будинку? Виявляється, ялина – це природний джерело вітамінів і мікроелементів. Вашій увазі пропонується рецепт так званого лісового густого сиропу.
Ранньою весною ялина випускає молоді голки – вони –то нам і потрібні. Відрізнити їх дуже легко по ніжному салатового кольору. Триває не дуже довго – буквально через тиждень-дві голки почнуть темніти і тверднути.
Покроковий рецепт
Збираємо необхідну кількість голок, заливаємо водою так, щоб вода покривала голки і залишаємо на добу. Тут можливі варіанти – або залити окропом, або самі голки закип’ятити разом з водою.
Через добу проціджуємо і голки викидаємо – більше вони нам не потрібні. В отриманий настій необхідно буде додати цукор. На 1 л настою нам буде потрібно близько 300 гр. цукру.
Варимо до зміни кольору зі світло -зеленого на коричневий. Гарячий сироп розливаємо по заздалегідь підготовленим банкам. По мірі охолодження він буде загуснути.
Таким же чином можна зварити подібний лісовий мед із соснових шишок, тільки в даному випадку шишки викидати не треба, а розкласти разом з сиропом по банкам. Так само при дуже сильному кашлі можна розгризти молоденьку шишечку.
Тепер взимку у нас є чудовий засіб від кашлю і прекрасне джерело вітамінів.