Рис промити в проточній воді і замочити на півгодини, потім воду злити.
Бочкові огірки нарізати маленькими кубиками.
Моркву почистити, натерти на крупній тертці. Цибулю порізати дрібно. Нагріти сковорідку і пережарити моркву з цибулькою на олії, поки вони не стануть золотистого кольору, головне не пересмажити, щоб зажарка не пригоріла.
Картоплю почистити і довільно порізати.
Курячий хребет залити в каструлі холодною водою, дати закипіти і вилити воду. Налити свіжу воду і довести до кипіння.
Нагріти духовку до 150 градусів. У киплячий курячий бульйон покласти рис, огірки, картоплю, обсмажену моркву з цибулею. Коли суп почне кипіти, посолити, додати мелений перець і заморожену зелень.
Зняти з вогню і поставити в духовку на 1 годину. Подавати суп зі сметаною.