Скумбрія запечена з картоплею по-селянськи

Скумбрія запечена з картоплею по-селянськи – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Картоплю почистити, вимити і обсушити сухою серветкою. Нарізати скибочками 0,5-0,8 см, посолити, поперчити за смаком.

Цибулю почистити, сполоснути в холодній воді, нарізати півкільцями. Нарізану цибулю помістити в скляний посуд, насипати цукор і додати 1ч.л. лимонного соку – добре пом’яти руками. Час маринування – 15 хвилин.

Скумбрію звільнити від нутрощів, відрізати голову. Ретельно помити і висушити тушки чистою, сухою серветкою. Кожну скумбрію порізати на дві частини. Посолити, поперчити за смаком. Підготувати суміш з продавленого часнику, куркуми, 1ст.л. масла і 1,5 ст. л. лимонного соку. Рівномірно змастити рибу з усіх боків. Залишити для підживлення на 30 хвилин.

Чистий залізний лист або прямокутну форму добре змастити соняшниковою олією. Рівномірно по всій поверхні розподілити нарізаний, маринована цибуля. В середині красиво розкласти підготовлені шматки скумбрії. По краях скласти нарізану картоплю і змастити поверхню збитим яйцем з маслом ( на 1 яйце – 2ст.л. олії).

Помістити деко в гарячу піч. Готувати 45 – 55 хвилин при температурі 200 – 220 градусів.