Аджарський пиріг з гарбузом і кінзою

Аджарський пиріг з гарбузом і кінзою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для приготування цієї страви завжди можна знайти продукти. За вартістю це недорого, а часом витраченої на приготування обмежиться 1/2 години.

Інгредієнти

Кефір (сироватка) – 1 склянка
Борошно – 350 – 450 гр залежно від вологості борошна
Сіль – 1 чайна ложка
Цукор – 1 столова ложка
Гарбуз – 0,5 кг
Кінза – 1 великий пучок
Масло вершкове – 20 гр
Масло оливкове – 2 – 3 столові ложки
Сода – 1/2 чайної ложки
Лимонний сік – 1/2 чайної ложки

Як приготувати Аджарський пиріг з гарбузом і кінзою

Більшість не люблять гарбуз, але приготувавши з неї цей соковитий і ароматний пиріг більшість змінить свою думку про цей овоч.
Тонкий, ніжний бездріжджовий пиріг просто криниця вітамінів і мінералів.

Покроковий рецепт

Борошно просіяти в миску. Додати кефір або сироватку. Після цього додати оливкову олію, сіль і цукор. Всипати в одне місце соду і погасити її лимонним соком. Замісити тісто – воно повинно бути не дуже крутим, але і не липнути до рук. Розділити тісто на дві частини.
Розкачати одну частину в тонкий пласт і покласти її на деко, попередньо змащений вершковим маслом (5 гр.) і посипаний борошном.

Натерти гарбуз на крупній тертці. Приготувати кінзу – промити і порізати. Кінзу можна використовувати заморожену.

Викласти натертий гарбуз на тісто більш гладким шаром. Зверху посипати кінзою. Посолити. Розкласти вершкове масло рівномірно шматочками по поверхні пирога.

Накрити пиріг другим шаром розкатаного тіста. Защипати краю акуратно. Зробити кілька отворів у верхньому шарі тесту. Це дозволить випаруватися надлишків вологи з начинки.

Поставити в духовку приблизно на 30 -40 хвилин при температурі не більше 190 градусів. Дістати, дати трохи охолонути. Розрізати на порції.