Для безе слід брати яйця тільки охолоджені, і ретельно відокремлювати білки від жовтків, інакше нічого не вийде.
Інгредієнти
Яйця – 6 шт | |
Цукор – 300 гр | |
Цукрова пудра – 30 гр | |
Вершки 33% – 300 гр | |
Сік лимона – 1 ч. л. | |
Яблучний оцет – 1 ст. л. | |
Крохмаль – 2 ст. л. |
Багато готують безе під виглядом десерту Ганна Павлова. Приголомшливий і ніжний, який люблять навіть діти. Секрет такої меренги в тому, що зовні повинна вийти хрустка скоринка, а всередині – м’яке суфле, злегка вологе. За цим рецептом приготувати безе зовсім нескладно, під силу навіть початківцю кондитеру.
Покроковий рецепт
Підготувати необхідні продукти. Вершки прибрати в холодильник.
Ретельно відокремити білок від жовтків. Якщо хоч крапля жовтка потрапить в білок – нічого не вийде.
Починаємо збивати білки до утворення легкої піни. По чайній ложці додаємо цукор. Маса почне біліти і опускатися. Міксер необхідно тримати на середніх обертах. Загальний час збивання буде близько 15 хвилин.
Цукор повинен повністю розчинитися. Якщо видно крупинки, то сміливо додайте крохмаль, він допоможе розчинити цукор. Необхідно домогтися міцних піків. Маса не капає з лопатей міксера.
Додати сік лимона і оцет. Маса побіліє. Міксер прибираємо і акуратно вимішуємо ложкою.
Перекладаємо масу в кондитерський мішок або просто ложкою починаємо відсаджувати на пекарській папір безе у вигляді гнізда. Вийде велике гніздо, по краях слід викласти високий бортик, щоб потім можна було красиво укласти начинку.
Решту масу можна використовувати для тістечок і просто безе.
Добре охолоджені вершки 33% збити з цукровою пудрою. Повинна вийти пишна маса.
Перекласти крем у кондитерський мішок або просто пакет і акуратно викласти в середину торта і тістечок. Прикрасити свіжими ягодами за бажанням.