Дуже смачний і ароматний індійський плов. В Індії існує безліч варіацій приготування бирияни. Кожен вибирає по своєму смаку. Приготуємо вегетаріанський плов.
Інгредієнти
Рис басматті – 1.5 склянки | |
Масло рослинне – 3 столові ложки | |
Квасоля стручкова – 200 гр. | |
Печериці свіжі – 200 гр. | |
Цибуля червоний – 1 шт. | |
Цибуля біла – 1 шт. | |
Часник – 1 головка | |
Морква – 1 шт. | |
Корінь імбиру – 50 гр. | |
Чорний кмин – 1/2 їдальні ложки | |
Приправа бирияни – 1 столова ложка | |
Кмин – 1 чайна ложка | |
Куркума – 1 столова ложка | |
Насіння пажитника – 1/2 їдальні ложки | |
Лавровий лист – 2-3 листочка | |
Барбарис – 1 столова ложка | |
Гвоздика – 7-8 бутончиків | |
Зіра – 1 столова ложка | |
Насіння гірчиці – 1 столова ложка | |
Кориця мелена – 1 чайна ложка | |
Кардамон – 5-7 шт. | |
Сіль – за смаком | |
Кетчуп – 3 столові ложки | |
Йогурт – 200 гр. |
Страва не дуже складне в приготуванні, але зажадає невеликі витрати часу.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти.
Стручкову квасолю відварити в підсоленій воді близько 5 хвилин.
Моркву порізати брусочками і відправити смажитися в сковороду з розігрітим рослинним маслом.
Цибулю порізати півкільцями. Як тільки морква злегка обсмажиться, відправити цибулю в сковороду. Все обсмажити.
Рис відварити з додаванням рослинного масла і солі до готовності. (близько 10 хвилин)
Гриби порізати пластинками і відправити на сковороду з морквою та цибулею, злегка обсмажити.
Часник дрібно порізати і разом з лавровим листом і гвоздикою відправити в сковороду, обсмажити все близько 2 хвилин.
Корінь імбиру натерти на крупній тертці і відправити на сковороду, обсмажити все близько 1 хвилини.
Змішати всі спеції і відправити на сковороду, обсмажити близько хвилини.
Додати кетчуп або томатну пасту, обсмажити близько хвилини.
Додати в сковороду йогурт і спаржу, протушкувати близько 3 хвилин
Додати приправу бирияни і барбарис. Протушкувати 7-10 хвилин.
Блюдо готове. Приємного апетиту!