Ароматний Бирияни з рису з грибами та квасолею

Ароматний Бирияни з рису з грибами та квасолею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Дуже смачний і ароматний індійський плов. В Індії існує безліч варіацій приготування бирияни. Кожен вибирає по своєму смаку. Приготуємо вегетаріанський плов.

Інгредієнти

Рис басматті – 1.5 склянки
Масло рослинне – 3 столові ложки
Квасоля стручкова – 200 гр.
Печериці свіжі – 200 гр.
Цибуля червоний – 1 шт.
Цибуля біла – 1 шт.
Часник – 1 головка
Морква – 1 шт.
Корінь імбиру – 50 гр.
Чорний кмин – 1/2 їдальні ложки
Приправа бирияни – 1 столова ложка
Кмин – 1 чайна ложка
Куркума – 1 столова ложка
Насіння пажитника – 1/2 їдальні ложки
Лавровий лист – 2-3 листочка
Барбарис – 1 столова ложка
Гвоздика – 7-8 бутончиків
Зіра – 1 столова ложка
Насіння гірчиці – 1 столова ложка
Кориця мелена – 1 чайна ложка
Кардамон – 5-7 шт.
Сіль – за смаком
Кетчуп – 3 столові ложки
Йогурт – 200 гр.

Як приготувати Ароматний Бирияни з рису з грибами та квасолею

Страва не дуже складне в приготуванні, але зажадає невеликі витрати часу.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти.

Стручкову квасолю відварити в підсоленій воді близько 5 хвилин.

Моркву порізати брусочками і відправити смажитися в сковороду з розігрітим рослинним маслом.


Цибулю порізати півкільцями. Як тільки морква злегка обсмажиться, відправити цибулю в сковороду. Все обсмажити.

Рис відварити з додаванням рослинного масла і солі до готовності. (близько 10 хвилин)


Гриби порізати пластинками і відправити на сковороду з морквою та цибулею, злегка обсмажити.

Часник дрібно порізати і разом з лавровим листом і гвоздикою відправити в сковороду, обсмажити все близько 2 хвилин.

Корінь імбиру натерти на крупній тертці і відправити на сковороду, обсмажити все близько 1 хвилини.

Змішати всі спеції і відправити на сковороду, обсмажити близько хвилини.

Додати кетчуп або томатну пасту, обсмажити близько хвилини.


Додати в сковороду йогурт і спаржу, протушкувати близько 3 хвилин

Додати приправу бирияни і барбарис. Протушкувати 7-10 хвилин.




Блюдо готове. Приємного апетиту!