Бананові капкейки

Бананові капкейки – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Капкейки – це маленькі тістечка, які випікаються в різнокольорових паперових стаканчиках для кексиків.

Інгредієнти

Вершкове масло – 100 г
Цукор – 150 г
Яйця курячі – 2 шт.
Банан – 400 г
Розпушувач – 2 чайні ложки (або 1 чайна ложка соди гашеного в оцті)
Борошно – 250 г

Як приготувати Бананові капкейки

Тістечка виглядають як маленькі тортики, так як завжди прикрашають кремом і різної кондитерської атрибутикою. В Америці до таких тістечком ставляться так само натхненно, як в Росії до великоднього куличу. Вершкове масло ні в якому разі не замінюється маргарином, яйця беруться найсвіжіші, а для аромату додають всілякі прянощі. Красиві капкейки привабливо виглядають у вітрини магазинів. Але ж ви і самі можете приготувати в домашніх умовах свої капкейки! Прикрасити можна, знову ж таки, за своїм смаком і розгулялася фантазії. В Інтернеті ви зможете зустріти безліч видів прикрас капкейків від вершкового або сирного крему, ганаша, глазурі, збитими вершками до звичайного прикраси капкейків марципановими фігурками. Прикрашають капкейки в залежності від події. Тісто трохи схоже на тісто для мафінів, з тим лише розходженням, що капкейки набагато солодше маффін, адже це міні торт! Капекейки з кремом чудово виглядають на дитячому святі. Вони виходять повітряні, ніжні і м’які. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить близько 12 капкейків.

Покроковий рецепт

Для того щоб приготувати ідеальне тісто для капкейків, необхідно почати процес приготування з масла і цукру. 100 г розм’якшеного вершкового масла розтерти з 150 г цукру піску.

Додати 2 курячих яйця, добре перемішати.

Банани очистити від шкірки, стиглу м’якоть розім’яти виделкою в окремій чашці, для отримання кашоподібної маси.

Додати бананову масу в тісто, перемішати.

Додати 2 чайні ложки розпушувача (розпушувач можна замінити содою, гашеного в оцті), 250 г просіяного борошна вищого сорту, замісити не дуже круте тісто.

В паперові формочки викласти тісто (висота тіста повинна бути не більше 2/3 форми). При випічці тісто буде розпирати» і паперові формочки почнуть трохи розповзатися. Тому рекомендується паперову форму з тестом ставити ще одну, вже силіконову або залізну форму.

Поставити випікати у вже розігріту до 180 С духовку на 15-20 хвилин або до готовності. Рівень – середній. Дістаньте з духовки готові кекси і остудіть їх.

Поки капкейки остуджувати, приготуйте масляний крем, глазур або ганаш з шоколаду. Я готувала масляний крем. Крем перекласти в кондитерський шприц, і вже на остиглі капкейки за допомогою шприца викласти масляний крем.

Прикрасити зверху кондитерським гелем або кондитерської присипкою. Приємного чаювання!