Якщо у вас в запасі всього дві години, а в холодильнику тільки ананаси, сметана і кілька бісквітних коржів, то раджу вам приготувати саме цей тортик. Для початку нам необхідно зробити крем.
Спочатку ми заливаємо желатин холодною, але кип’яченою водою і залишаємо його розбухнути на 20 хвилин. В цей час ми збиваємо сметану з цукром міксером і в отриману масу додаємо дрібно порізаний чорнослив (можна використовувати родзинки або курагу або навіть горіхи). Коли желатин розбухне, то спочатку його розтоплюємо на водяній бані, змішуємо зі сметанною масою і ставимо отриманий крем в холодильник на 10 хвилин.
З упаковки виймаємо коржі. Беремо необхідну форму для торта у вигляді півсфери і один корж обрізаємо по формі (це буде дном нашого майбутнього торта). Відкладаємо його вбік і інші бісквіти ріжемо різними формами, але не дуже великими (можна навіть просто поламати).
Стінки форми вистилаємо харчовою плівкою, відкриваємо банку з ананасами, зливаємо сік і шматочками ананасів викладаємо всю форму.
Дістаємо крем з холодильника і викладаємо кілька ложок, на крем – кілька бісквітних шматочків. І так шар за шаром заповнюють всю форму так, щоб останнім шаром був крем. На нього зверху кладемо наш бісквітний коржик, який ми відкладали в самому початку, притискаємо його і відносимо форму в холодильник на одну годину.
Готовий десерт акуратно дістати, перевернути форму, зняти харчову плівку і подавати гостям.