Цей рецепт запіканки з сиру точнісінько такий, як дають нам в дитячому саду. Готується сирна запіканка в духовці і зробити її дуже просто. Зате спогадів отримаєте масу!
Інгредієнти
Сир – 700 г | |
Яйця курячі – 2 шт. | |
Цукор – 70 – 100 г | |
Борошно – 1-2 столові ложки |
Нагадаю, як вибрати хороший якісний сир, так як це основний продукт у приготуванні сирної запіканки. Адже в магазині ми ризикуємо придбати залежаний, зіпсований сир, або взагалі з додаванням пальмового масла або сої.
Звичайно, в першу чергу, необхідно перевірити дату випуску сиру. Краще брати сир, який лежить в магазині з дня виробництва, не більше 2-х днів. Колір свіжого сиру повинен варіюватися від білого до кремового відтінку, і ніяк не жовтого. Запах повинен бути злегка кислуватий, втім як і смак. Якщо, спробувавши сир, ви відчуваєте занадто виражений кислий присмак, сир почав псуватися. Такий сир не варто купувати. Сир повинен мати однорідну структуру, бути в міру жирним і не надто маслянистим. Занадто зернистий сир – не ідеальний продукт для приготування в кулінарії. Занадто рідкий сир у готуванні буде виділяти сироватку, яка так само заважає при випічці вироби. Так що, шукайте золоту серединку.
Ну і звичайно, хочеться додати з приводу запіканки із сиру… Якщо ви не визнаєте класику і любите фантазувати на кухні, в сирну запіканку можна додати різні ягоди, цукати, сухофрукти. Смак буде правда зовсім інший. Але вийде чарівно! Пробуємо приготувати?
Покроковий рецепт
Сир краще брати не рідкий, але і без явних грудок, так як після випічки вони будуть сильно відчуватися (структура запіканки вийде зернистої). А взагалі, якщо хочете зробити запіканку ніжніше, подрібніть трохи сир в блендері.
Сир викласти в глибоку чашу і перетерти з цукром за допомогою виделки. (Раджу спочатку покласти 70 р цукру, а потім, за смаком, вже додати решту 30 м, якщо здасться не солодким). Додати яйця, добре перемішати. Потім додати трохи борошна, для зв’язки, перемішати. Тісто для сирної запіканки готово.
Дно і стінки форми змастити вершковим маслом.
Викласти сирне тісто у форму. Випікати дитячу сирну запіканку на вже розігрітій до 180 градусів духовці близько 30-40 хвилин. Якщо запіканка почне зверху горіти, не забудьте накрити її пергаментним папером або фольгою, глянсовою стороною вгору.
Готової запіканці дати відпочити 5 хвилин. Дістати з форми і нарізати шматочками. Подавати сирну запіканку можна зі сметаною або варенням. Дуже смачно! Приємного апетиту!