Домашній майонез

Домашній майонез – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Домашній майонез – смачно, корисно, без хімії та консервантів!

Інгредієнти

Жовток курячий – 3 шт.
Рослинна олія – 150 мл
Гірчиця – 1/2 чайної ложки
Цукор – 1/2 чайної ложки
Сіль – 1/3 чайної ложки
Сік лимона – 4-5 чайних ложок

Як приготувати Домашній майонез

У моєму дитинстві ми з мамою часто робили майонез, хоча більше робила мама, а я лише допомагала. Найбільше мені подобався процес збивання та загущення майонезу (збивали ми виделкою). А смаку, зізнатися, я не пам’ятаю і не можу сказати, що була в захваті від домашнього майонезу, ніж зараз.

Як приготувати домашній майонез?

Свіжі курячі яйця перед використанням необхідно ретельно помити харчовою содою. Ви можете використовувати перепелині яйця, вони не схильні салльмонелезу, і майонез вийти набагато ніжніше. 1 куряче яйце замінить 6 перепелиних яєць, жовтки, відповідно, 1:3. Знаю, що іноді майонез роблять з цілих яєць, але мій рецепт саме на жовтках (майонез виходить більш смачним), з білків можна приготувати безе або мигдально-шоколадний пиріг з білків. Замість лимонного соку можна додати винний оцет. Щоб всі інгредієнти краще взбились, використовувані продукти мають бути кімнатної температури. При збиванні важливо вливати масло невеликими порціями (по 1 столовій ложці), після невеликого загущення маси можна сміливо виливати все масло і продовжувати збивати.

Виходить густий, гарний майонез. Якщо ви бажаєте отримати більш рідкий майонез, додайте трохи води (при додаванні води, майонез стає більш світлим). Якщо ви плануєте давати майонез маленькій дитині, просто не кладіть гірчицю і приготуйте його на перепелиних яйцях. Ще смачніше майонез буде, якщо рослинне масло замінити на оливкову. Цей майонез буде дуже ніжним і більш корисним.

Коли ви навчитеся першокласно готувати майонез в домашніх умовах і він вам неабияк понадоест, можна урізноманітнити його смак, додаючи соєвий соус, паприку або інші прянощі, дрібно січену зелень, часник, запечений перемелений болгарський перець, корнішони та інше. Такий майонез буде прекрасний з теплим м’яким хлібцем, що вже говорити про салати на святковий стіл. Зберігається готовий майонез в холодильнику близько 5-ти днів. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 180 г домашнього майонезу.

Покроковий рецепт

Інгредієнти.

Для збивання інгредієнтів я використовую занурювальний блендер і високий мірний стакан. Взяти свіжі жовтки, перекласти їх в ємність для збивання, додати гірчицю, сіль і цукор, добре збити.

Додати частинами масло (зовсім трохи), продовжувати збивати. Коли маса трохи загусне, сміливо додати масло, що залишилося, продовжувати збивати. (Якщо влити масло відразу, консистенція не вийти однорідною і майонез расслоиться).

Додати свіжовичавлений сік лимона, збивати масу до густої консистенції. Домашній майонез готовий! Можна зберігати в холодильнику приблизно до 5-ти днів, а можна відразу заправляти салат. Приємного апетиту!